ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΣΥΜΠΟΣΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

(Κάποια κείμενα έχουν δημοσιευθεί, και βρίσκονται στην κατηγορία "άρθρα". Όμως θα παραπέμψω στην ανάρτηση στο blog μου, όπου δεν χρειάζεται να τα κατεβάσει κανείς στον υπολογιστή του για να τα δει)

 

1.  Σεμινάριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων με θέμα «Η Διδασκαλία της Φιλοσοφίας στη Μέση Εκπαίδευση», Καβάλα,  Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 1989. Τίτλος της εισήγησης: «Η διδακτική προσέγγιση στον Πρωταγόρα του Πλάτωνα».

2. Δ΄ Ημερίδα της Ένωσης Γυναικών Κρήτης με θέμα «Κρήτη, Ιστορία, Πολιτισμός», Αίθουσα ΕΣΗΕΑ, 7 Δεκεμβρίου 1993. Τίτλος της εισήγησης: Μεταβολές και μεταλλάξεις στην κρητική ύπαιθρο».

3. Ημερίδα της Ομάδας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης με θέμα «Η τιμή και η ντροπή στη Μεσόγειο», Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 13 Νοεμβρίου 1994. Τίτλος της εισήγησης «Η τιμή και η ντροπή στο έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη».

4. Συνέδριο με θέμα «Η Σάμος στη νεότερη λογοτεχνία», Πυθαγόριο Σάμου,  Σάββατο 10 Μάη 1998. Τίτλος της εισήγησης: «Το πραγματικό και το φανταστικό στη λογοτεχνία».

5. Ημερίδα της Ομάδας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης με θέμα «Παρελθόν και μέλλον της ανισότητας των φύλων», Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σάββατο 16 Μάη 1998. Τίτλος της εισήγησης: «Η τιμωρία της μοιχαλίδας στο ευρωπαϊκό μυθιστόρημα»

6. Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Μανόλη Πρατικάκη, διοργανωμένη από την επιτροπή Κυρβείων του δήμου Ιεραπέτρας, στο Φρούριο Καλέ, Ιεράπετρα,  Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999. Τίτλος της εισήγησης: «Η τοπιογραφία στην  ποίηση του Μανόλη Πρατικάκη»

7. Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Μάγδας Πίκη «Οι τελευταίες νότες του Βαλς» (Ενάλιος 2000) στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, Δευτέρα  12 Ιουνίου 2000.

8. Συνέδριο με θέμα «The literary criticism at the threshold of the century», Κάιρο, 20-24 Νοεμβρίου 2000. Τίτλος της εισήγησης: «Hypertext: surpassing the limitations of the text».

9. Συμπόσιο με θέμα «The romantic epic poem», Λιουμπλιάνα, 4-6 Δεκεμβρίου 2000. Τίτλος της εισήγησης: «Captain Cazanis and Critsotopoula: the last Cretan epics».

10. Παρουσίαση του εφηβικού μυθιστορήματος του Γιώργου Βοϊκλή «Η μαύρη προφητεία και ο μικρός Ταράς» (Πατάκης, 2001) στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας και Γενναδίου, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2001.

11. Συνέδριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Ψυχοπαιδαγωγική της Προσχολικής Ηλικίας», Ρέθυμνο 18-20 Οκτωβρίου 2001. Τίτλος της εισήγησης: «Οικολογία και Παιδική Λογοτεχνία».

12. Παρουσίαση του ποιητικού έργου του κρητικού λογοτέχνη Κωστή Φραγκούλη στον Σύλλογο Ιεραπετριτών, Ναυαρίνου 7, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2002.

13. Συνέδριο με θέμα «Perspectives on evil and human wickedness», Πράγα, Αγγλοαμερικανικό Κολέγιο, 15-20 Μαρτίου 2002. Τίτλος της εισήγησης: «The wicked character or the wicked in the character?».

14. Διεθνής Συνάντηση με θέμα «Λαϊκό Θέατρο», Ζάκυνθος 27-29 Σεπτεμβρίου 2002. Τίτλος της εισήγησης: «Ο κρητικός λαϊκός δραματουργός Μιχάλης Διαλλινάς: Το λαϊκό θέατρο στην υπηρεσία της απελευθέρωσης των αλύτρωτων περιοχών».

15. Συνέδριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η λογοτεχνία σήμερα: όψεις, αναθεωρήσεις, προοπτικές», Αθήνα 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2002. Τίτλος της εισήγησης: «Ηλεκτρονικό κείμενο και υπερκείμενο: νέες προοπτικές στο χώρο της λογοτεχνίας».

16. Συνέδριο της «Αιγυπτιακής Εταιρίας Θεωρίας της Λογοτεχνίας» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ain Shams με θέμα «Cultural Criticism» Κάιρο, 10-14 Δεκεμβρίου 2003. Τίτλος της εισήγησης: «Nature and Culture: an Unresolved Polarity. The case of aggression».

17. Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Σταμάτη Δανά «Στα μονοπάτια του ανέφικτου» στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2004.

18. Παρουσίαση του βιβλίου «46 Σαμιώτες πεζογράφοι. Ταξίδια… στον κόσμο, τη μνήμη, και τη φαντασία» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2004.

19. Παρουσίαση του βιβλίου του δημάρχου της Ηλιούπολης Θεόδωρου Γεωργάκη  «Με λογισμό και μ’ όνειρο, Λόγος και Πράξη στην τοπική αυτοδιοίκηση»  στην αίθουσα Συλλόγου Ποντίων του δήμου Καλλιθέας την Τετάρτη 16

20. Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Ζουγλάκη «Βαϊνιά, νοσταλγική διαδρομή στο χρόνο» στα γραφεία της Παγκρήτιας Ένωσης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2005.

21. Συνέδριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του  Πανεπιστημίου Αθηνών  με θέμα «Διασκευές έργων του Σαίξπηρ για παιδιά και νέους», Αθήνα 15-17 Απριλίου στα εκπαιδευτήρια Παναγιωτόπουλου. Τίτλος  της εισήγησης: «Το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ σε θεατρική διασκευή, παραμύθι και κόμικς».

22.Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Θρασυβούλου «Αγάπη χωρίς σύνορα» στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2005.

23.Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπαδάκη (επιμ.) «Οι δρόμοι του Φανταστικού» στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών τη Δευτέρα 14   Νοεμβρίου 2005.

24. Δεκάλεπτη εισήγηση σε στρογγυλό τραπέζι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 4ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ, εκπροσωπώντας το ηλεκτρονικό περιοδικό «Λέξημα».  Θέμα: The literature in the era of globalisation. Ο τίτλος της εισήγησης είναι ο ίδιος με το θέμα της εκδήλωσης: «Η λογοτεχνία την εποχή της παγκοσμιοποίησης». Αεροδρόμιο Ελληνικού, 5-5-2006. Βρίσκεται αναρτημένη  στο Λέξημα, και συγκεκριμένα στη διεύθυνση http://www.lexima.gr/lxm/read-600.html

25. Παρουσίαση του λευκώματος «Ηλιούπολη, σελίδες ιστορίας», που έγινε την  Τρίτη 27 Ιουνίου 2006 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης.

26. Εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση», Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (Βόλος), 29 Σεπτέμβρη – 1 Οκτωβρίου 2006. Τίτλος της εισήγησης: «Σύγχρονες μορφές λαϊκού πολιτισμού». Μέχρι να δημοσιευτούν τα πρακτικά, σας παραπέμπω στην ανάρτησή του στο Λέξημα.http://www.lexima.gr/lxm/read-545.html Επίσης στα πρακτικά του συνεδρίου σε ηλεκτρονική μορφή pdf: